Amazon skruer op for generativ AI-teknologi til Alexa

Smart homes er i en rygende udvikling, og Amazon tager de første skridt imod en stærkere visualisering af fremtidens AI styrede hjem.

Amazon er klar til at opgradere deres stemmeassisteret smart home-teknologi med introduktionen af sin næste generation af Alexa, nu drevet af Generativ Large Language Model (LLM). Denne omfattende forbedring har til formål at løfte brugerinteraktion fra simple kommandobaserede opgaver til en mere samtalepræget, kontekstbevidst og multifunktionel oplevelse. 

Den nye Alexa drives af Generativ Large Language Model (LLM), specifikt optimeret til Alexas funktionaliteter. Denne AI-model er designet til at forstå komplekse samtalefraser, fortolke kontekst med langt større nøjagtighed end tidligere og udføre flere opgaver fra en enkelt kommando. 

Amazon har udgivet en trailer hvori vi ser de forskellige nye funktioner blive implementeret i Alexa: 

Kunder afprøver Alexas nye egenskaber | Amazon News

Den nye Alexa er konstrueret til at forstå den rumlige kontekst baseret på, hvilken Echo-højttaler brugeren interagerer med. Denne funktion gør det muligt for Alexa at afklare kommandoer effektivt. For eksempel, hvis en bruger siger, “Alexa, tænd det nye lys,” vil assistenten vide, hvilket nyligt tilføjet lys brugeren refererer til. 

En af de mest fremtrædende funktioner er Alexas evne til at håndtere flere kommandoer i en enkelt sætning. Brugere kan nu sammensætte en række opgaver, såsom “Alexa, tænd sprinklerne, åbn min garageport og sluk de udvendige lys,” og forvente, at alle bliver udført problemfrit. 

Den generative AI-teknologi fremskynder Alexas behandlingshastighed til at være 5-10 gange hurtigere end eksisterende teknologier, såsom ChatGPT. Denne hastighedsforbedring er afgørende for realtidsinteraktioner og problemfri opgaveudførelse. 

“Alexa, let’s chat.” | Oplev Alexas nye egenskaber

Amazon har integreret Alexa med over 200 smart home-API’er, hvilket udvider dens rækkevidde og kompatibilitet med et bredt udvalg af smart home-enheder. Denne omfattende API-integration giver Alexa mulighed for at administrere smart home-enheder på en mere proaktiv og kontekstbevidst måde. 

I lyset af de potentielle risici forbundet med generative AI-teknologier vedtager Amazon en forsigtig udrulningsstrategi. Virksomheden lover at de har implementeret robuste sikkerhedsmekanismer for at minimere fejl og sikre, at assistenten opererer inden for etiske grænser. 

I første omgang vil den næste generation af Alexa være tilgængelig gennem et preview-program, eksklusivt i USA. Mens den grundlæggende version af Alexa vil fortsætte med at være gratis, overvejer Amazon en differentieret prisfastsættelsesmodel for de avancerede funktioner i den nye Alexa. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Andre artikler

Tech og gadgets