Blizzard har banned 250.000 spillere i Overwatch 2

Blizzard slår hårdt ned på snydere og strammer deres tolerance for stødende sprogbrug i ‘Overwatch 2’.

Blizzard skriver i en omfattende artikel via deres hjemmeside, at kampen mod snydere i ‘Overwatch 2’ går strygende. De gør det hér klart, at de fortsat stræber efter en nultolerancepolitik over for snyd og stødende chat, både via stemme- og tekstchat. 

For at opretholde lov og orden på deres servere har Blizzard oprettet en division kaldet “Defence Matrix”, som har til opgave at monitorere og banne snydere såvel som spillere, der er stødende i diverse former for kommunikation, spillet byder på. 

Blizzard skriver: 

“Snydere er aldrig sjove at spille med, og vi har en nultolerancepolitik over for snyd og botting i Overwatch 2. Siden Overwatch 2’s lancering har vi opdaget og udelukket over 250.000 konti for snyd. 

Vi finjusterer løbende vores anti-snyd-detektion og forebyggelsessystemer for at styrke spillet mod snyd og botting. Jeres rapporter hjælper os med at identificere nye snydeprogrammer samt snydende spillere, så fortsæt venligst med at rapportere!” 

Foruden at fange snydere har Defence Matrix også til opgave at justere chatfiltre og transkribere stødende voice-chats for at forhindre og dokumentere stødende opførsel på serverne. 

I forbindelse med chatfiltre har der indtil nu været tre filtre at vælge imellem: 

Ufiltreret – som ikke havde nogen begrænsninger, 

Moden – som tillod mere ‘voksent’ almindeligt sprog, og 

Venlig – som fjernede alle ord, der identificeres som obskøne, vulgære eller stødende. 

Fra og med den nyeste sæson vil “Ufiltreret” blive fjernet som en mulighed, da sprogbruget i Blizzards optik var for stødende i forhold til den tone, spillet stræber mod at fastsætte. 

Når det kommer til transkribering af voice-chat, er dette blevet implementeret med stor succes, udtaler Blizzard: 

“[Vi bruger] maskinlæringsalgoritmer til at hjælpe med at identificere, transskribere og verificere rapporter om forstyrrende stemmechat. Vi er stolte af, at dette kører effektivt i de fleste regioner, og vi vil fortsætte med at udrulle dette på verdensplan i alle understøttede spilsprog. Vi har set, at denne teknologi straks korrigerer negativ adfærd, og mange spillere forbedrer deres forstyrrende opførsel efter deres første advarsel.” 

Det er de færreste, der bryder sig om ubehagelige typer i chatten, mens andre nok vil synes, at frihed til at udtrykke sig på nettet er essentielt i et multiplayerspil. Sidstnævnte kategori skal dog nok begynde at se sig om efter et nyt spil at kaste sig over, hvis ‘Overwatch 2’ er deres fortrukne hero-shooter. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Andre artikler

Gaming