Anmeldelse: Startup Company
Nærmest ud af ingenting er det danske indiespil Startup Company havnet som topsællert på Steam. På otte dage har spillet, ifølge Steamspy, fået en brugerbase på næsten 25.000.
Vi har set nærmere på Startup Company der i øjeblikket er i early access, og derfor bliver det heller ikke anmeldt med karakter, men blot med vores foreløbige indtryk af spillet.
Ung dansker står bag
Manden bag Startup Company, er den unge Jonas Hovgaard, der er den eneste ansatte i sit Iværkæstterselskab i Glostrup.
På trods af de små kår, er det lykkedes at skabe et spil der allerede i early access fremstår ganske flot grafisk, og kun lider under få bugs både grafisk og i selve spilinterfacet.
Det står dog ganske klart, at det er et early access spil når det kommer til det mere spilmekaniske. Der er ikke nogen nærmere introduktion til spilmekanikken, man bliver bare kastet ud i spillet lige på og hårdt.
Det tager dog ikke mange minutter at knække spillets mechanics, da det er ret intuitivt bygget op, men de første 5 til 10 minutters gameplay er temmeligt forvirrende.
Lets do business
Spillets plot må næsten være taget direkte fra den unge Jonas Hovgaards eget liv, for det handler om at bygge et softwareselskab op fra bunden.
Man starter med små lokaler og få ansatte. Målet er, for lånte penge, at udvikle kodestumper som kan sælges til større softwareudviklere.
I starten er der meget point and click detailstyring, men efterhånden som man udvikler firmaet kan man ansætte managers, som styrer medarbejderne, så man kan ændre fokus til at udvikle firmaet hen imod, at blive en stor spiller på markedet.
Efterhånden som det nye firma vokser, så bliver man nødt til at flytte til større lokaler, og det bliver efterhånden muligt at udvikle mere komplekse produkter.
Til sidst ender det med, at man ikke længere er afhængig af at producere kode og produkter til konkurrenterne, men derimod udvikler man egne færdige softwareløsninger, som sælges som licenser til slutbrugerne.
Løber tør for indhold
Vejen fra startup til stor virksomhed tog kun undertegnede 2-3 timer, og derfra er der ikke så frygteligt meget indhold tilbage i Startup Company. Det er med andre ord spillets helt store akilleshæl på nuværende tidspunkt.
Spillets indhold er ganske godt produceret, men der er desværre ikke så meget af det. Det er selvfølgelig et vilkår, som man må leve med når man køber et early access spil.
Startup Company koster dog 9,99 EUR på Steam på nuværende tidspunkt, og det er hånden på hjertet, nok lige til den gode side når man sætter prisen i relation til det indhold man får. På den anden side, så er det måske også lidt småligt, at blive nærig på grund af 3 EUR.
Det hjælper dog lidt at huske på, at pengene går til en håbefuld dansk udvikler, som med Startup Company har bevist, at han har talentet til at udvikle en business simulator, hvilket lover godt for fremtiden.
Her på redaktionen vil vi i hvert fald følge Jonas Hovgaard og Startup Company i fremtiden.