Anmeldelse: Go Vacation (Switch)
For 7 år siden udkom Go Vacation til Nintendo Wii. Det var en form for Wii Sports Resort bare med åbne verdener man kunne udforske. Det var derfor ikke uden en hvis forventning jeg gik i krig med Go Vacation til Switch.
Masser af minispil
Når man først besøger Kawawii Island (I det mindste er den ikke blevet omdøbt til Kawaswitch) så bliver man modtaget af en guide som fortæller at man skal klare alle de forskellige minispil i området, for at fylde sit “stamp-card” op. Når man så har alle stamps i første resort kan man hoppe videre til den næste. Der er 4 resorts i alt: Marine, City, Snow og Mountain. Alle med forskellige aktiviteter der hver især passer til de enkelte områder. Der er over 50 minispil i alt, og der er faktisk overraskende god variation i gameplayet. Der er alt lige fra klassikerne tennis og mini golf, til ATV løb, bungee jump og sneboldkamp.
Det største problem ved alle de forskellige små spil er styringen. I dem hvor man skal gå frit rundt som i vandpistolskamp kan man ikke dreje kameraet med højre styrepind, det kan man forøvrigt heller ikke når man går rundt i den åbne verden. Samtidig så kan man ikke bevæge sig i tennis eller volleyball, karakteren går automatisk hen til bolden så alt man skal gøre er at trykke på A for at skyde. (Sådan bliver det dog ikke ved med at være, mere om det senere) Alt dette er selvfølgelig gjort for at rette spillet mod den yngre målgruppe, og jeg er ikke ét sekund i tvivl om at børn vil elske det her spil.
Hvad så når man har klaret spillet?
Efter man har klaret alle de mange minigames og fået alle stamps er man dog langt fra færdig med spillet. Hvert spil har flere forskellige modes og sværhedsgrader man kan prøve af. F.eks. kan man nu gå frit rundt i volleyball og tennis, og billøbene får 5 nye games modes og mere end 20 nye baner. Der er også nogle daglige udfordringer man kan klare, det kan f.eks. være: få rank 5 i ATV races, og på den måde er der nye mål med at spille. Der er også 28 kister man kan finde, 7 i hvert resort. Disse indeholder nogle eksklusive genstande som kun findes via disse. Der er også 14 fotografi lokationer man kan finde i hvert resort. 7 om dagen og 7 om aftenen. Der er altså meget mere at give sig til, efter man har klaret alle minispil én enkelt gang, og jeg har slet ikke snakket om husdelen af spillet endnu.
Man får nemlig tildelt sin egen sommervilla i verdenen. Denne kan så ændres i udseende og indrettes indvendigt som man gerne vil have det. Nye huse og møbler låses op for via spillets nøgle-valuta. Man får en nøgle hver gang man stiger i level med sin karakter, og disse kan så bruges til at låse op for nye huse og møbler.
Hvad med multiplayer?
Alt det singleplayer indhold jeg har nævnt ovenover kan også spilles sammen med op til 4 venner i lokal multiplayer. Hver spiller har altså sit eget stamp card der skal fyldes op, og man får også ekstra bonusser i form af XP for at spille sammen. Man kan selvfølgelig også bare spille en masse minispil mod hinanden for at finde ud af hvem der er bedst, men jeg tror især det yngre publikum kan få mange timers sjov ud af at fjolle rundt sammen i de store åbne verdener.
Det grafiske halter
Grafikken i Go Vacation får ikke ligefrem nogle pluspoint med herfra. Det er tydeligt at se det er en Wii port, og det er desværre tydeligt at der ikke er lagt mange kræfter i at forbedre dette område. Jeg ved godt at grafikken ikke skal bære spillet alene, og slet ikke en minispils-oplevelse til det yngre publikum. Men personligt er jeg meget skuffet over at det skal se så skidt ud.
Konklusion
Overordnet set så er Go Vacation en sjov oplevelse for især det yngre publikum. Muligheden for at udforske de store åbne verdener med sine venner, og kæmpe med/mod hinanden i over 50 minispil vil helt sikkert falde i god jord hos de yngre gamere. Når det er sagt så kan det ældre publikum sagtens have det sjovt med det også. Især når der låses op for fri bevægelse i tennis og volleyball. Minigolf er bestemt også værd at nævne.
Der er også rigtig meget at begive sig til efter man har fået alle stamps, hvilket helt sikkert trækker op. Dog bliver jeg nødt til at påpege den forfærdelige grafik og den dårlige styring som negative punkter. Grafikken er et tydeligt billede på at der ikke er blevet gjort så meget ved Switch udgaven. Den er stort set som du kender den fra Wii. Men nu kan du tage den med dig, og spille det på en ny konsol.
+ Mange sjove minispil med god variation
+ Store åbne verdener der kan udforskes med venner
+ Meget indhold
– Grafikken halter slemt bagefter
– Styringen er for simpel
Skal du på ferie i selskab med dine venner?