Indie udviklere savner penge
En række indie udviklere har samlet sig om et tiltag de kalder ‘Indiependenceday’ – målet er, at gøre indie udvikling til en økonomisk givende branche.
I stedet for at redde pengepungen, håber udviklerne på, at kunderne vil redde dem. Det skal ske ved at overbevise folk om, at betale fuld pris for spil og udbrede budskabet om, at “udsalgs-kulturen” har gjort en usikker branche endnu mere risikofuld.
“Der kommer flere spil ud i dag end nogensinde før, og det lader til, at spil kun sælger godt når de er på tilbud. Folk er blevet for vant til billige priser gennem bundles og udsalg, og betaler derfor ikke fuld pris” skrev arrangørerne bag tiltaget.
“Selvom penge ikke er den primære motivator for mange af os, så har vi et problem hvis dynamikken i industrien ikke ændrer sig, og så vil indie udvikling være ubæredygtig model. Indie spil har været til kilde til kreativitet og originalitet gennem de sidste 10 år, og det ønsker vi ikke skal forsvinde.”
Dette “anti-udsalg” vil blive afholdt d. 4 Juli – den amerikanske uafhængighedsdag – på den officielle webside. Men arrangørerne har flere motiverende sætninger til deres kunder:
“Hvis du har købt et spil på et udsalg, og du kunne lide det, hvad så med at betale for pris for et eksemplar og give det til en ven? Eller købe det spil som har været på din ønskeliste i lang tid – uanset platformen, så vil vi blive glade for din støtte.”
Spørgsmålet er, om det er støtten værd? Indiebranchen er høj grad selv skyld i ikke at være økonomisk givende – når det spyttes så mange ens titler hele tiden, som går under mærket “indie” og der samtidig eksisterer en masse gamle spil, som der givetvis vil komme prisfald på, så skal der mere til end kundernes gode vilje. På en sø fyldt med kuttere, er det svært at fange fisk, medmindre man har den rigtige madding. Og der findes flere eksempler på indie spil, som er blevet enormt store.
Binding of Isaac, Don’t Starve, Path of Exile, Hotline Miami, Limbo og ikke mindst Minecraft er alle startet som indie og har haft enorm succes. At angribe sine kunder og komme med råd til hvordan de skal bruge deres penge kan ikke være en økonomisk strategi, som er særlig holdbar. I disse dage hvor ting som Kickstarter kan give udviklere de penge de skal bruge til at lave spil, så giver det en ekstra dimension på problemstillingen.
Vil du støtte indie udviklerne? Eller er du uenig i deres råb om hjælp?