Juridisk sukkerkrig
Udvikleren bag Candy Crush Saga har fået varemærket “Candy” og svinger den juridiske hammer.
Udvikleren bag Candy Crush Saga og andre mobile spil, King, har fået varemærket til “Candy” i forbindelse med navn på et spil og tøj. Det kan vidne om, at skaberne håber på, at kunne udvide forretningen i samme stil som Angry Birds f.eks. har benyttet sig af, med fysisk merchandise omkring spillet.
Det er almindelig praksis, at virksomheder forsøger at beskytte deres intellektuelle ejendomme ved at benytte varemærker, så andre ikke blot kan kopiere deres ting og tage fra deres succes, men udvikleren King har allerede anvendt deres varemærke på “Saga” i forskellige sammenhænge, ret aggressivt imod et andet spil; nemlig Banner Saga.
Selv påstår King, at de kun vil benytte deres varemærker til at beskytte dem selv fra kopiforsøg, og de har heller ikke forsøgt at opnå penge fra Stoic, der står bag Banner Saga, men blot forsøgt at forhindre at de opnår rettighederne til navnet “The Banner Saga” fremadrettet.
Vi må huske, at det er et vigtigt element i et juridisk system, at man kan lægge sag an imod virksomheder, uanset om sagsmålet virker urimeligt eller underordnet, det vigtigste er dog, hvordan retten grundlægger anvendelsen af varemærker, der i vores digitale tidsalder, hurtigt kan blive så brede, at det skader hele industrien. Måske er et varemærke på et enkelt almindeligt ord (i dette tilfælde næsten to) taget ud af kontekst fra en titel, uden forbehold som skrifttype, farver og logo, alligevel en åndsvag til ting at kunne få tildelt.