Anmeldelse: Rhythm Paradise Megamix
Rhythm Paradise Megamix (Ryhthm Heaven Megamix i USA) er en opsamling af minispil fra de forrige 4 spil i Rhythm serien fra Nintendo. Jeg har dog ikke spillet nogle af de forrige, så hav det i mente når du læser min anmeldelse.
En anderledes rytme oplevelse
Rhythm Paradise Megamix er en stor samling af virkelig mærkelig minispil, det eneste de kræver er at du trykker på nogle få knapper, på de rigtige tidspunkter. De små minispil tager kun et par minutter maks at gennemføre, og de minder ikke om de sædvanlige små rytmespil i genren.
For det første så er der ingen visuel guide til hvornår du præcis skal trykke på den respektive knap, det gælder derfor om udelukkende at lytte til musikken. For det andet så er selve temaerne i minispillene noget af det mest mærkelige jeg længe har set.. Det er helt perfekt!
Jeg er normalt en haj indenfor rytmespil. Jeg er ganske udmærket til Guitar Hero og Rock Band hvis jeg selv skal sige det, men det her er en helt anden oplevelse. Man finder hurtigt ud af hvor meget man er vant til at der er nogle knapper på skærmen, så man kan se hvornår man skal trykke. Det er nemlig ikke tilfældet i dette spil, og det hæver sværhedsgraden betydeligt, da det i meget højere grad er musik man skal lytte til, i stedet for at se noget på skærmen. Hvis man ikke rammer noderne rigtigt så giver det færre point, og det er desværre ikke muligt at se om du har klaret spillet før det er slut.
Story Mode
Rhythm Paradise Megamix har en ganske underholdende story mode, selvom den ikke ligefrem giver den store mening. En lille pink fyr ved navn Tibby er faldet ned fra himmelverdenen, og du skal så hjælpe ham med at komme hjem igen.
Det gør man så ved at hjælpe forskellige, mærkelige personligheder med at få deres “flow” tilbage. Det får de åbenbart hvis man klarer nogle rytmespil foran næsen på dem, hvilket jo selvfølgelig giver god mening. Det giver endnu bedre mening at dem man skal hjælpe er alt lige fra en hund i bikostume og en mand med en bil på hovedet til en person der er forelsket i donuts.
Japansk når det er bedst
De små minispil er mindst lige så mærkelige som selve historien. Der er alt lige fra at plukke hår fra hagen på et løg og spille badminton mange kilometer over jorden i et fly, til at hugge brænde i et bjørnekostume mens små kattemænd kigger på. Lyder det mærkeligt? Så se selv her:
Som det nok også lyder til så er alle minispillene ganske forskellige, både i tema men også grafiske udtryk. Dette gør at de alle føles vidt forskellige selvom mange af dem bare handler om at trykke på A-knappen på det rigtige tidspunkt.
Rigtig meget indhold for pengene
Spillet ligger til lige over 200 kroner, hvilket jeg synes er en ganske god pris. Man får en kæmpe stor samling af minispil, (70 af de over 100 små spil er dog gengangere fra forrige spil i serien, så hav det i tankerne. De har dog fået en grafisk opdatering, men føler det er værd at nævne.) pakket ind i en sjov og velfungerende story mode med flere forskellige slutninger. Der er også en café hvor man kan låse op for en masse ekstra indhold via coins man optjener, multiplayer har spillet også. Der er mange timers underholdning at finde i Rhythm Paradise Megamix, hvis du altså er til genren.
Konklusion
Rhythm Paradise Megamix er et af de sværeste musikspil jeg længe har spillet. Det gør det så også bare meget mere tilfredsstillende når det så endelig lykkedes at gøre det rigtig godt. Den meget mærkelige japanske stil passer perfekt til et spil som dette, og jeg tog mig selv i at sidde med et kæmpe smil på alt for ofte.
+ Tilfredsstillende sværhedsgrad for rytmespilsentusiaster
+ Den japanske stil er mærkelig, men fuldstændig fantastisk!
+ Sindssyg meget indhold!
– Mange af minispillene er genbrug fra tidligere spil i serien