Spilanmeldelse: Toy Soldiers: War Chest
Når man kombinerer Starbrights lyserøde tøseunivers med He-mans overdrevne maskulinitet, tilsætter realtime-strategy elementer, og lader det simre i 2 timer, så får man en noget særpræget men original ret. Er det galt eller genialt?
Toy Soldiers: War Chest har et simpelt gameplay, hvor det gælder om at forsvare sin base (toy box) imod bølger af angribende fjender. Forsvaret består i, at bygge stationære forsvarsanlæg inden for kategorierne: Antipersonel, Antitank, Antiluftskyts og Artilleri.
Som udgangspunkt er spillet opbygget efter kendte realtime-strategy elementer, men man kan også overtage kontrollen over det enkelte forsvarsanlæg, og selv nedkæmpe fjenden.
Når man selv overtager styringen optjenes hero-points, som kan bruges til at hidkalde en særlig stærk helt, som er mobil og styres i tredjepersons-perspektiv. Helten har både et health- og energibarometer, så udover at slå fjenden ihjel, skal man også samle batterier på slagmarken, så helten ikke løber tør for energi.
De otte fraktioner
Det er spillets 8 fraktioner, der får spillet til at skille sig ud. Fraktionerne er for de flestes vedkommende baseret på legetøj fra 80’erne og 90’erne. Og jo, det er ganske underholdende, at rende rundt som He-man og dræbe små lyserøde tuttenuttede bamser og feer fra Starbright-universet.
Det er overraskende underholdende at smadre nuttede lyserøde bamser og feer, med denne hævner iført prins Valiant-hår.
I Toy Soldiers kan man også spille som Ezio Auditore eller G.I. Joe og ærkefjenden Cobra. Man skal dog være opmærksom på, at disse nostalgiske fraktioner kun følger med, hvis man køber Hall of Fame Edition, som er den vi på Pixel-tv har fået tilsendt. Fraktionerne kan dog også tilkøbes enkeltvis som DLC. He-man fraktionen er også tilkøb.
Underholdende nostalgitrip
Som nævnt så er det ganske underholdende og smadre pigelegetøj (også digitalt). Toy Soldiers: War Chest har dog også sine begrænsninger. Spillet bliver desværre ret hurtigt trivielt, og de 13 missioner og 4 sidemissioner i single-playerdelen har en tendens til, at være svære i starten af missionen, hvor efter sværhedsgraden aftager i slutningen af missionen.
Det bidrager også til trivialiteten, at forskellen på de otte fraktioners stationære forsvarsværker stort set kun er begrænset til grafikken, og det derfor ikke kræver nogen tilpasning af taktikken, hvis man vælger at gennemspille kampagnedelen igen, som en anden fraktion.
Til gameren på 30+?
Hver enkelt mission i spillet kan gennemføres på 10-40 minutter, og man kan dermed ret hurtigt gå til og fra spillet. Man får derfor tanken om dette spil er rettet imod den lidt mere modne gamer, som pga. blebørn, karriere, vovse, kone og parcelhus i Ølstykke ikke længere har tid til, at sætte sig foran skærmen i 30 timer for at gennemføre Skyrim.
De fleste der var drenge i 80’erne og 90’erne kender sikkert G.I. Joe.
De hurtige missioner og den lette styring, får ligeledes spillet til, at virke som noget der måske skulle have været udviklet til de mobile platforme og ikke til PC, PS4 og Xbox One.
Teknikken
På det grafiske felt virker Toy Soldiers: War Chest uden nogen nævneværdige problemer. Grafikken er flydende og ganske flot. Lydsidens actionprægede tema passer ganske godt til de korte og actionprægede missioner.
Styringen af de stationære forsvarsværker er ganske god og intuitiv, men desværre er tredjepersons styringen til tider irriterende. Eksempelvis kan ens Hero ikke hoppe, og kan dermed nemt blive fanget i slagmarkens forhindringer.
Konklusion
Spillet er som nævnt ganske underholdende, særligt når man har mulighed for, at spille med de gamle legetøjshelte fra 80’erne og 90’erne. Som nævnt er disse dog ikke med i standardudgaven af spillet, og skal tilkøbes som DLC. Standardudgaven koster ca. 110 kr., og hvis man tilkøber de sidste 4 fraktioner samlet, vil man kunne købe spillet for ca. 220 kr.
Til den pris, er det derfor også til at leve med, at spillets udtryk samlet set minder om noget der normalt udgives til de mobile platforme. Spillet ender derfor også med en karakter over middel, der skal dog trækkes én karakter fra, hvis det er standardudgaven der skal bedømmes, da en stor del af spillets underholdning ligger i de 4 udvidelsespakker.
+ Originalt indhold
+ Nemt at gå til og fra spillet
– Ingen taktisk forskel på fraktionerne
– Missionerne er lidt trivielle
– Standardudgaven mangler de ”sjove” fraktioner