Test: Bedst til LA
Hvordan kommer du bedst og nemmest til Los Angeles? Her er vores vurdering.
Grundlag for test – I forbindelse med vores mange rejser til Los Angeles har vi vurderet fem af de ni selskaber vi er fløjet med, gennem de seneste fem år.
Se testvinder her
Vi har undersøgt priser, service, rejsetider og vurderet ud fra vores egne oplevelser på vores flyveture. Vurderingen er lavet to måneder før afgang, og vi har valgt afrejse og hjemrejse i midten af Juni fra en weekend til weekend, da det er her, at vi typisk flyver til Los Angeles. Da flyveturene er foregået over en periode på cirka 5 år, kan det være op til fem år siden, at vi sidst fløj med et af de anmeldte selskaber og derfor kunne der naturligvis være sket forbedringer.
SAS – Den familievenlige
Gode gamle Scandinavian Airlines flyver naturligvis til Los Angeles. Den billigste billet vi kunne finde lå på omkring 6.000 kroner for en returbillet, SAS plejer at være blandt de dyreste, men du kan med lidt held finde gode billetter i deres klasse; SAS Go. Der er ikke måltider inkluderet i prisen, men derimod sælges mad ombord på flyet. Et plus kan være, at personalet på flyet som regel taler dansk og at det meste af underholdningen er oversat til dansk, hvilket kan være et plus, specielt hvis man er afsted med børn. I det hele taget har vi oplevet en god service på vores ture med selskabet. Én afgang om dagen.
+ God service.
+ Stor sandsynlighed for dansktalende personale.
+ Godt udbud af underholdning, hvoraf meget er lokaliseret.
-Ældre fly ( da vi fløj med SAS for tre år siden)
-Der er minimum 1 stop undervejs.
-Høje gebyrer ved omstrukturering af rejse.
Swiss Air – Tjekket men dyr
Swiss har god service samt pæne og rene fly, men det kommer også med en pris. De billetter vi fandt lå på ca. 6.800 kroner for en returbillet. Servicen på flyet er ganske god, der var dog ingen dansk talende personer blandt personalet på det fly vi var afsted med. Der er til gengæld både mad, drikkevarer, snacks, underholdning, tæpper og pude med i prisen.
De har også et udvalg af de nyeste film og serier du kan se på den lange tur. En til to afgange om dagen og typisk med et stop undervejs, men her skal man være meget opmærksom på, der kan være ventetider på helt op til 15 timer!
+ God service
+ Pænt og rent
– Minimum 1 stop undervejs.
– Vær opmærksom på lange ventetider på mellemlandinger.
– Pris
Lufthansa – Nein Danke
Du kan også komme med Lufthansa, og her er der flere daglige afgange. En tur-retur ligge på omkring 6000 kroner og ofte lidt mere. Til gengæld er der mad, snacks og 1 styks bagage inkluderet i prisen. Derudover har Lufthansa entertainment.lufthansa.com, hvor du kan gå ind og se, hvilke specifikke film og serier som du har mulighed for at se på din lange rejse. Vi var dog uheldige og var med et fly, hvor der ikke var skærme ved sæderne, kun fællesskærm i midte af gangen, hvilket er et stort minus i vores bog. Vores oplevelse var, at det kan være svært at koordinerer rundt på hjemmesiden, da læsestien kan forekomme uklar for brugeren og derfor bliver det også til et Nein danke herfra, I hvert tilfælde indtil der sker forbedringer, og det gælder både på ruterne, men også på hjemmesiden og firmaets profil ud af til.
+ Flere afgange om dagen.
+ Bred vifte af nye serier og film som du kan se undervejs.
-Minimum 1 stop, ofte lange rejsetider.
-På vores tur var service-personalet ikke godt.
-Flyet virkede gammelt, blandt andet med fællesskærm på gangene.
-Det kan virke uoverskueligt og svært at navigere rundt på deres hjemmeside.
Norwegian – Testvinder
Bedste pris, vi fandt en returbillet til ca. 4500,-.
Man skal være opmærksom på, at der kommer ekstra udgifter på bagage, valg af plads og mad ombord. Noget som man måske lige skal vende sig til, men vores vurdering er, at det er fedt at kunne vælge og fravælge, specielt når prisen ikke er højere end hvad tilfældet var. De fly vi har fløjet med var nye og af typen Dreamliner, hvilket giver flere forskellige fordele. Først og fremmest føles de tidssvarende med fede skærme ved hver plads, og så er flyene bare “lækre” at være i, da de naturligvis stadigvæk føles meget nye. Sidst men ikke mindst er det muligt med direkte flyvning – et kæmpe plus! Uanset om dit formål med rejsen måtte være foregår med familie eller arbejde er der ingen stress, og man føler sig bare mindre kvæstet ved ankomst med direkte flyvning. I det hele taget virker det til at Norwegian er nytænkende på mange fronter, og er i konstant udvikling på rejser over atlanten. Én afgang om dagen.
+Direkte flyvning.
+Bedste pris, ved vores research.
+Nye fly af typen Dreamliner fremstår pæne og rene.
+Android touch skærme med usb indgang f.eks. til opladning af telefon.
-For få afgange med direkte flyvning.
-Begrænset udbud af underholdning.
Air France
Normalt har vi oplevet at Air France også plejer at være en af de mere billige løsninger. Dog har vi ved dette pristjek placeret dem til at være et af de klart dyreste selskaber på ca. 7.000 for en tur-retur. Men i denne lidt dyrere løsning får du så både mad og underholdning, mens du omvendt skal betale for ekstra bagage. Der er mange afgange om dagen, men med meget vekslende ventetider i andre lufthavne. Og så er det vigtigt at nævne, at ud af alle vores rejser til L.A., er det Air France at vi har oplevet det mindst venlige personale.
+ Både mad og underholdning på din rejse.
– Ekstra gebyrer på bagage, når prisen er så høj i forvejen.
– Stop undervejs, lange ventetider kan forekomme.
– En meget dyr billet ved den her research.
Konklusion
Vi har haft den klart bedste oplevelse med Norwegian – pris og service har været god, men specielt den direkte flyvetur må siges at være særdeles favorabel, og trumfer hvad der pt. måtte være af plusser hos de andre selskaber.
Priser afhænger naturligvis af hvilken periode og dage du skal rejse på, og hvor lang tid forinden du booker. Hvis man har lyst til at spendere ekstra, så kan man altid opgradere sin billet til eksempelvis business eller first class, hvor man naturligvis også oplever et højere niveau af service og komfort. Her er det også Norwegian der vinder – ikke på luksus, men på pris og hvad man får for pengene. Vi fandt i den gældende periode en premium billet til cirka 11.000,- kr hos selskabet. Hvis økonomi ikke er et problem, så skal man gå efter Brittish Airways – de har en super lækker business afdeling, der kaldes for first, men her skal man altså regne med omkring +30.000,- kr.
Ved ture med mellemlandinger på turen, så det er altid godt at undersøge hvor man havner og hvor meget tid der er mellem hvert fly. Du kan ende med at skulle bruge fem timer på at vente på et fly, eller kun have meget kort tid imellem de to afgange – hvilket i sidste ende kan være katastrofalt hvis dit fly bliver forsinket. Så har du en mellemlanding, så gå efter at der er et break på et par timer. Hverken for meget eller for lidt.
Som altid vil vi gerne høre om dine oplevelser – har du nogen gode råd til flyrejser?