Anmeldelse: Trackmania Turbo
Jeg har altid været kæmpe fan af Trackmania spillene. Mit favorit spil er stadig gode gamle Trackmania Nations, men kan Trackmania Turbo lave om på dette? (Jeg har anmeldt Trackmania Turbo til PC)
Første gang jeg havner på hovedmenuen får jeg et fingerpeg om hvilken retning Trackmania Turbo er gået i. Der er masser af friske farver og den elektroniske musik brager derudaf. Det er dog ikke farver og musik der gør et spil fantastisk, det er gameplay.
Noget som Trackmania serien altid har været kendt for, er den meget arkade baserede styring som virkelig er vanedannende på den gode måde. Kan det nye spil i serien leve op til dette?
Gameplay
Det korte svar er “njaaa.” Der er 4 environments i Trackmania Turbo, hver med deres særlige bil. Dette kan både være godt, men desværre er det også virkelig træls. Det første environment er “Canyon Grand Drift” som iflg. spillet foregår i et Nordamerikansk landskab. Fokus her er lagt på drift, og bilen er egentlig ret sjov at spille med. Den drejer nemlig som man beder den om, og det er fedt at se hvor længe man kan kontrollere sine drifts.
Min favorit er dog stadig “Stadium” som er her hvor Trackmania startede for mig. Man kører i små Formel 1 lignende biler, rundt på baner med loops, wallrides og meget andet. Bilen drejer præcis som man ønsker det og kører så hurtigt, så det ofte tester ens reaktionsevner, dét er Trackmania når det er bedst.
De to sidste environments er “Lagoon” og “Valley.” Det er her det for alvor begynder at gå ned af bakke. “Lagoon” foregår på de vildeste baner med asfalt, jord og magnetiske loops, det er såmænd fedt nok, problemet er bilen. Den kører rigtig hurtigt og drejer alt for godt. Du når lige at puste til analogpinden og så flyver du af banen.
Selvfølgelig er det ikke så slemt, men overdrivelse fremmer forståelse. Man drejer altid for meget, og skal herefter korrigere så man kommer på rette spor. Når man er ude på sand eller græs så skal der ingenting til før at bilen skrider ud og man havner i det nærmeste træ. Bilen er også utrolig let, så bare der er så meget som en lille højdeforskel i sandet så er det nok til at bilen hopper af banen, og ens tid er ødelagt.
“Valley” er i helt modsatte boldgade. Bilen drejer alt for lidt, kører ikke særlig hurtigt. Den føles generelt bare for tung. Der sker ikke nok, og det er også bare et utrolig kedeligt evironment at køre i.
For at sige det meget groft så ville spillet have været meget bedre uden de sidste to environments. “Men Daniel”, tænker du nok, “kan man ikke bare lade være med at spille dem?” Godt spørgsmål, hvilket bringer mig videre til spillets “Campaign.”
Campaign
Spillets campaign kan spilles på to måder, solo eller den såkaldte “Double Driver” mode hvor man er to mand om at styre én bil. Det virker udmærket og er en sjov tilføjelse.
Det store problem ved spillets “Campaign” er at man skal spille alle environments for at låse op for alle baner, lad mig forklare: Hvert environment har 10 baner i hver af de 5 sværhedsgrader der går fra hvid (lettest) til sort (sværest). Man starter så med at spille de første 10 hvide baner i det første environment, så låser man op for de 10 hvide baner i næste environment. Sådan fortsætter man indtil man til sidst har låst op for alle 200 baner.
Dette er et kæmpe problem da du på denne måde er nødt til at spille alle baner i de to ligegyldige environments for at låse op for de baner man rent faktisk gerne vil spille. I gode gamle Trackmania United var det delt op så man kunne nøjes med at spille de environments man syntes var sjove, sådan er det ikke længere, hvilket er en skam.
Multiplayer
Det er her spillet for alvor kommer til sin ret. Her er der tre forskellige modes man kan spille: hotseat, arcade og splitscreen. Den sidste giver sig selv, man kan spille op til 4 personer samtidig på samme skærm.
Arcade er lidt anderledes, her spiller én spiller ad gangen, og man skiftes så til at se hvem der kan slutte øverst på highscore-listen.
I hotseat skiftes man også til at spille, her har alle en bestemt mængde benzin og så gælder det ellers om at sætte den bedste tid. Ham der har den bedste tid skal ikke køre, men derimod vente på at en af de andre slår ham, hvis de ikke gør det inden deres benzin løber ud, så har ham med den bedste tid vundet.
Online Racing og Trackbuilder
De her elementer er nok der jeg har brugt allermest af min tid i de forrige Trackmania spil. Desværre er det langt fra lige så gennemført som tidligere. Trackbuilderen er optimeret til brug medjoystick fordi det kommer til konsoller. Problemet er bare at det er så sløvt, der er ikke lige så mange forskellige muligheder som i de forrige spil og den føles meget skrabet.
Når man endelig har lavet sin bane kan man ikke give den et navn, den får bare et tilfældigt nummer, som ikke kan ændres. Hvis man har uploadet sin bane så kan man ikke ændre noget på den, som man kunne i forrige spil. Man kan heller ikke slette den, man kan uploade en ny, det er den mulighed man har.
Det største problem er dog nok at der ikke er nogle dedikerede servere. Det vil sige at man ikke kan have sin egen server som så bare kan køre hele tiden, hvor folk bare hopper ind og ud som de har lyst. Den mulighed man har nu er at oprette et officielt rum, og tilføje sine baner. Men hvis der så på et tidspunkt ikke er flere spillere tilbage så lukker rummet bare. Dvs. at man skal oprette et nyt rum og tilføje sine baner hver gang man vil spille.
Konklusion
Trackmania Turbo er et sjovt spil man kan tage frem og spille med sine venner når de kommer forbi til noget hygge. Men “Campaign” delen er opbygget rigtig skidt, to af de fire environments er ligegyldige og online-delen samt Trackbuilderen mangler fundementale features. Hvis du er en casual bilspiller vil du sikkert få nogle gode timers underholdning ud af spillet, men hvis du lige som mig er en stor fan af Trackmania, så vil jeg anbefale at du holder dig til Trackmania 2.
+ Stadium og Canyon er lige så sjovt som tidligere
+ Splitscreen med vennerne er rigtig sjovt
+ Grafisk rigtig flot
– Valley og Lagoon er ikke sjove
– “Campaign” er bygget dumt op
– Trackbuilderen er meget mangelfuld
– Ingen dedikerede servere
Find den bedste pris på PriceRunner: Trackmania Turbo
Hvad synes du om Trackmania Turbo?